keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Pakuriglögi

Jos vaahto ei miellytä, voi mehustaa astiaan, josta vaahto ei valu mehun mukana. Vaahdon voi myös kuoria pinnalta. Kas saa glögimmän näköistä. Jos ei ole pakuria, voit kokeilla rooiboksella.

Tämä on astetta terveellisempää juotavaa kuin tavan glögi. Pakurin kanssa sopivat monenlaiset mausteet ja muut juomatkin. Usein keittelen pakuria kuivatun aronian kanssa, sekin vaatii pitkän haudutusajan, sekä rooibosia. Ja jos hyllyssä on jotain talviteetä, jossa on paljon kuivattuja kukkia, sitruksenkuoria yms., nekin sopivat joukkoon. Jotkut keittävät kahvinsa pakuriteehen. Haudukkeestahan oikeastaan on kysymys. 

 


Aroniat eivät ole välttämättömiä, mutta kokeilin niitä, koska niiden maku muistuttaa punaviiniä. Niitä tuli myös syksyn mittaan ja vielä marraskuullakin poimittua aika lailla.

Normiglögeissä on tolkuttomasti sokeria. Tässä juomassa makeuden tuo mehutettu omena ja appelsiini. Makeutta voi halutessaan lisätä.

1 l vettä
muutama sokeripalan kokoinen pakurikäävän pala tai jotain kaupan pakurivalmistetta
kanelitanko
2 cm:n pala inkivääriä
3 neilikkaa (pane enemmän jos tykkäät)
5 tähtianista

Kuumenna vesi. Hauduta sitä mausteiden kanssa 15 min tai pidempään. Mehusta

5 omenaa
2 miel. luomuappelsiinia + 1/3 appelsiinin kuoresta
3 dl sulaneita aroniamarjoja

Jos haluat juoda kuumaa, kaada mehu teehen ja kuumenna. Voit myös jättää juoman kuumentamatta. Jos haluat hedelmät ja marjat raakana, anna teen jäähtyä lämpimäksi, mehusta vasta sitten ja lisää teehen. 


Joku voisi luulla, että pistän aina saman kuvan blogiin kun juon jotain punaista. Mutta kyllä tämä on tämän päivän (glögi)mehuni. Ja juuri saamamme tiedon mukaan en ollutkaan ensimmäinen pakuriglögin keksinyt.