Kukapa ei voikkareista tykkäisi.
Voisivat olla millin verran ohuempia kuin tässä.
Kurppapatee
Voit tehdä pateen vaikka vain muutamasta aineksesta kuten siemenistä, mison asemesta soijakastikkeesta, sitruunanmehusta, basilikasta ja valkosipulista ja lisätä hieman vettä, jotta tulee hyvin levitettävä patee. Tai voit soveltaa muulla tavalla. Panin pateeseeni kuivattuja nokkosensiemeniä, jotta sain väriin vihreyttä. Muuta viherjauhetta voi käyttää oman maun mukaan. Ohjeesta riittää suunnilleen yhteen bataattiin, joten tarjottavaa varten kannattaa tehdä isompi annos. Voi täyttää pateella myös sellerinvarsia ja levittää krakkereille.2 dl kurpitsansiemeniä
sitruunan mehu
3 rkl kuivattua nokkosta/nokkosensiemeniä
2 rkl oluthiiva- tai ravintohiivahiutaleita
1 rkl kuivattua basilikaa
½ rkl misotahnaa (tai 1 rkl soijakastiketta)
joko 1/3 tl mustapippuria tai hieman jotain chilimaustetta tai chilitahnaa
½ dl vettä
Jauha siemenet kuiviltaan kuivassa tehosekoittimessa jauhoksi. Sekoita misotahna kulhossa sitruunamehuun. Lisää kulhoon siemenjauho ja kaikki ainekset. Jos tahna on kovin jäykkää, lisää vielä liraus vettä, sekoita ja tarkista maku.
Lisäksi
bataatti kuorittuna ja n. 4 mm:n viipaleiksi leikattuina
tomaattia/kurkkua/paprikaa/oliiviviipaleita
Voikkarit ovat kivaa käsin syötävää. Eniten leipää hinkuvat yleensä ne, jotka saavat siitä vaivoja. Voikkareiden syömisessä on jotain terapeuttista. Ei tarvitse ruokailuvälineitä, vaan voi pitää ruokaa kädessä ja haukkoa siitä. Iso voikkari ei lopu heti, mistä syystä on kiva valita pitkiä bataatteja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti