tiistai 19. elokuuta 2014

Mustikkakakkuset

Kakut ovat sisältä muhevia, päältä vähän paistuneempia, suuta hyväileviä. Maistuvat paistetuilta banaaneilta, kakkumausteilta ja mustikoilta. Ja vielä joltain. Jokaiselle oma kakku. Niin pehmeitä, että nassuttaa vaikka ilman hampaita.Kannattaa ehkä tehdä isommasta taikinasta, koska osa siitä tulee kaavittua suuhun. Nämä eivät ole ihan yhtä makeita kuin uunileivonnaiset, joten jos haluat yhtä makeaa, lisää vielä pari viikunaa ja maista taikinaa. Mantelit voi vaihtaa myös vaikka auringonkukansiemeniin tai saksan- tai pekaanipähkinöihin. Jos mustikat ovat ehtineet jo pakkaseen asti, pistä ne taikinaan sulattamatta.

2 banaania
2 dl manteleita jauhettuna (käy valmis mantelijauhokin)
1 dl pellavansiemeniä jauhettuna (tai valmista kaupparouhetta)
½ dl kookosjauhoa
pari dl mustikoita tai sen verran kuin taikina vetää, vadelmat eivät taatusti ole pahoja nekään
4 kuivattua viikunaa miel. pari tuntia liotettuna, poista kova kanta
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
hyppysellinen neilikkaa
1/3 tl kardemummaa
pari hyppysellistä ruusu- tms. hyvää suolaa
n. 1 dl viikunoiden liotusvettä eli sen verran, että tulee paksu levitettävä taikina. Jos vettä on enemmän, kuivuminen pitkittyy.
Maistele taikinaa ja tee tarvittaessa lisäyksiä.
Jos on monitoimikone, sekoita siinä banaanit ja viikunat suhteellisen tasaiseksi. Vettä voi lisätä tarpeen vaatiessa. Lisää mustikoita lukuun ottamatta loput aineksista ja sekoita tasaiseksi. Lisää mustikat ja kääntele ne kokonaisina taikinaan.

Jos ei ole monitoimikonetta, sekoita banaanit, viikunat ja vesi ensin yhdessä tasaiseksi tehosekoittimessa. Yhdistä mustikoita lukuun ottamatta kaikki ainekset kulhossa. Lisää mustikat ja vain kääntele ne taikinaan.
Ota lusikalla tai lastalla taikinaa kuivurialustalle ja levitä n. ½ cm (tai vähän yli) paksuiksi kakkusiksi. Kuivata kuivurissa muutama tunti. Käännä kakut, kun ne eivät enää tartu alustaansa. Kuivata, kunnes eivät ole sisältä enää taikinaiset. Halutessasi voit kuivattaa ne myös pikkuleipämäisiksi eli kovemmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti