Aineksina käytin
kypsiä avokadoja
cannellinipapuja
mantelijauhetta (cashewpähkinä käy myös,
sen voi jauhaa kuiviltaan kuivassa tehosekoittimessa)
kurkumajauhetta
curryä
munan makuista mustaa suolaa
sipulijauhetta
Sekoitin pavut mausteineen mahdollisimman tasaiseksi. Koska koostumus jäi veteläksi, lisäsin 8 rkl mantelijauhoa ja sekoitin uudelleen. Jos olisin jaksanut odottaa tunnin verran, massa olisi jäykistynyt enemmän kovaksi keitetyn munan keltuaista muistuttavaksi. Mutta kun oli jo vuosia lykännyt munaversion tekemistä, ei millään voinut odottaa 20 minuuttia kauempaa.
Avokado halki ja kivi pois. Minulla on pyöreä lusikka, johon saattoi kauhaista hyvän muotoisen erän tahnaa koloon. Juuri atrialle asettuessa voi pusertaa avokadon päälle sitruunaa. Sitä ei kannata lisätä aikaisemmin, jottei tahna leviä.
Tarjottimellinen avokadomunia näyttää kivalta pääsiäisruokapöydässä tai missä tahansa puhvetissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti