lauantai 6. huhtikuuta 2019

Vegaanisia munia voileipäpöytään

Eikö muka ole vegaanisia munia? Senkin epäilevät Tuomaat. No, pääsiäinen on tulossa, ja vegaanisia suklaamunia on, mutta eivät käy ruokapöytään. Idea vegaanisesta munasta kyti mielessäni vuosia, ja heti tänään toteutin sen.


Aineksina käytin
kypsiä avokadoja
cannellinipapuja 
mantelijauhetta (cashewpähkinä käy myös, 
sen voi jauhaa kuiviltaan kuivassa tehosekoittimessa)
kurkumajauhetta
curryä
munan makuista mustaa suolaa
sipulijauhetta

Sauvasekoittimella olisi voinut tehdä pienen erän, mutta minulla on vain monitoimikone. Kaadoin siihen purkillisen eli noin 2½ dl cannellinipapuja, koska ovat vaaleita ja niistä saa maustamalla oikean keltuaisen värin. Papujen rakenne muistuttaa keitettyä keltuaista. Varoin liemen joutumista mukaan. Lisäsin yllämainittuja mausteita pikkuhiljaa ja maistelin välillä. Kurkumaa ja curryä sen verran, että väristä tuli hyvä ja curry maistui. Kalaharisuolaa sen verran, että tuli munan makua mukaan ja oli reippaan suolainen. Sipulijauhetta ilmankin pärjäisi, mutta tuntui sopivan mukaan. 

Sekoitin pavut mausteineen mahdollisimman tasaiseksi. Koska koostumus jäi veteläksi, lisäsin 8 rkl mantelijauhoa ja sekoitin uudelleen. Jos olisin jaksanut odottaa tunnin verran, massa olisi jäykistynyt enemmän kovaksi keitetyn munan keltuaista muistuttavaksi. Mutta kun oli jo vuosia lykännyt munaversion tekemistä, ei millään voinut odottaa 20 minuuttia kauempaa. 

Avokado halki ja kivi pois. Minulla on pyöreä lusikka, johon saattoi kauhaista hyvän muotoisen erän tahnaa koloon. Juuri atrialle asettuessa voi pusertaa avokadon päälle sitruunaa. Sitä ei kannata lisätä aikaisemmin, jottei tahna leviä.

Tarjottimellinen avokadomunia näyttää kivalta pääsiäisruokapöydässä tai missä tahansa puhvetissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti