Curryn voi tehdä ilman kuivuriakin eli vain marinoida kasvikset ja syödä pois. Näin se on terveellisintäkin. Kuivuri kuitenkin tekee tästä mukavuusruokaa eli kuin paistettua. Varsinkin sienet "paistuvat" herkullisiksi. Perusaineksina olen tässä käyttänyt kukkiksen ja sienten lisäksi paprikaa. Voit kuitenkin tehdä ruoan pelkästä kukkakaalista ja marinadista tai vaihdella aineksia. Kukkakaali on hyvin nestepitoista, joten jos käytät kuivuria, ruoka menee pieneksi.
Jos et käytä kuivuria, tee marinadia vähän enemmän.
Olen tehnyt marinadiannoksen reseptiin vähän isompana kuin mitä itse käytin. Minulle riittää vähempikin maustaminen. Minulle tämä on sormisyötävää lukemisen parissa.
litra kukkakaalipaloja eli pienehkö kukkakaali
mukillinen herkkusieniä viipaloituna
paprika suikaloituna
Marinadi
2 tl curryä1½ tl kurkumaa
½ sitruunan mehu
2 rkl öljyä
1½ rkl miel. gluteenitonta soijakastiketta tai ½ tl hyvää suolaa
(chiliä ja sipulijauhetta)
Sekoita marinadiainekset keskenään. Sekoita marinadi hyvin kasviksiin. Itse kuivatan paprikasuikaleet erikseen ilman marinadia. Kuivata kasviksia esim. 4 h. On makuasia, miten kauan haluat kuivattaa. Maut tiivistyvät pidempään kuivatettaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti