Mausta hieman kokeillen ja maistellen, piparin maku mielessä.
Pohja
3 dl kuiviltaan tehosekoittimessa jauhettua auringonkukansiementä tai mantelia tai valmista mantelijauhoa (ei karppaajille tehtyä erityisen kuituista jauhoa)2 dl rusinoita
3/4 dl kookosjauhoa
1 dl kookoshiutaleita tai manteli- tai jotain pähkinärouhetta (ei maapähkinää)
1 tl vaniljajauhetta
1½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
1½ tl kardemummaa
pari hyppysellistä hyvää suolaa, esim. ruususuolaa
3/4 - 1 dl vettä
Ainekset rouhetta lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja menoksi. Lopuksi lisää rouhe ja sekoita vielä hieman, mutta jätä rouhe rouheiseksi. Jos ei ole monitoimikonetta, käytä rusinoiden sijasta viikunoita tai taateleita. Leikkele ne silloin mahdollisimman pieneksi silpuksi ja vaivaa ainekset taikinaksi käsin.
Ripottele isolle tarjoilulautaselle pari rkl kookoshiutaleita tai siemen-/mantelijauhetta korppujauhoiksi. Painele torttutaikina torttupohjaksi irtopohjavuoan sisälle. Ilman irtopohjavuokaakin pärjätään. Muotoile silloin käsin torttuun kohoreunat ja tee täyte yksinkertaisesta reseptistä. Jos käytät irtopohjavuokaa, voit tehdä täytteen kaksinkertaisesta reseptistä, saat paksumman tortun.
Täyte
5 dl keltaista kurpitsaa kuutioituna2 dl taateleita, poista mahdolliset kivet
1 rkl psylliumia, hyydyttää päällystää. Löytyy marketin leivontaosastolta ja kenties gluteenittomaltakin puolelta pikkupurkissa. Psyllium on ratamojauhetta.
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 tl vaniljajauhetta
½ dl vettä
Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Levitä se tortulle. Jos teet ilman vuokaa, odota varttitunti,
että massa hieman hyytyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti