tiistai 7. kesäkuuta 2016

Lisäaineeton,maidoton, sokeriton raparperi-mansikkajäätelö

Tämä sorbettimainen jäde maistuu pääasiassa mansikalle, mutta raparperi kirpeyttää sitä jukurttimaiseen suuntaan. Maista seosta ennen kuin panet sen jäätymään. Sen tulee maistua niin makealta kuin haluat, joten lisää tarvittaessa vaahtera-, kookos- tai muuta siirappia tai steviaa, ksylitolia tai muuta sopivaa makeutusta. Vaihtoehtoisesti voit makeuttaa myös taateleita tai muita kuivahedelmiä lisäämällä, mutta väri saattaa muuttua. Jos kirpeyttä on liikaa ja haluat tuloksen miedommaksi ja rakennetta jäätelömäisemmäksi, voit lisätä kookosöljyä tai kookosmaitopurkin pinnalla olevaa rasvaista massaa. Annoksesta tulee noin neljä jäätelöpuikkoa. Tietysti voit jäädyttää jäätelön myös purkissa.


Leikkaa mansikasta ohut viipale ja paina  se
muotin seinään kiinni. Valuta jäätelömassa muottiin.

1½ dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
2½ dl mansikoita 
2 dl kookosmaitopurkin pinnalla olevaa kovaa massaa
4 rkl vaahterasiirappia tai enemmän
runsas 1 tl aitovaniljajauhetta tai sopiva määrä jotain muuta vaniljatuotetta

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarkista maku ja tee haluamasi muutokset. Valuta massa muotteihin ja jäädytä. Kun haluat nauttia jäätelön, kannattaa odottaa jonkin aikaa, että jäätelö hieman pehmenee. Silloin se maistuu parhaalta. 


Jos taas teet jäätelöä ilman muottia, haluat ehkä tehdä isomman annoksen. Jäädyttäessäsi sitä sekoita se haarukalla tai lusikalla ½ - 1 tunnin välein, erityisen tarkasti astian nurkista ja sivuista, josta se jäätyy nopeimmin. Tarjoa, kun jäätelö on sopivan kiinteää, ei kivikovaa.


Ruokamuutosten ei tarvitse olla vaikeita. Jos haluat raikastuttaa ruokavaliotasi helposti, tule mukaan kesävalmennusryhmääni netissä. Saat hyvät neuvot, miten lisätä kasviksia ja raakaruokaa voidaksesi virkeämmin ja terveemmin. Lue tästä lisäinfoa ja ihmisten muutoskertomuksia ja ilmoittaudu pian:
http://hellatonkokki.blogspot.fi/2016/05/kesan-raakaravintovalmennus-2016.html
 Jaksat sitten syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti