Tutustuin lehtikaaliin yli 20 vuotta sitten oleillessani Hollannissa. Siellä kansa osti sitä valmiiksi paloiteltuna ja kova keskiruoti poistettuna. Pantiin perunat kiehumaan ja niiden päälle tyhjennettiin pussillinen lehtikaalia höyrytysastiaan. Sitten tehtiin pottumuusi ja lehtikaalisilppu sekoitettiin mukaan. Oli hyvää ja terveellistä. Otin lehtikaali-idean tähän pottusalaattiin.
Aineksia voi varioida. Jos sinulla ei ole kapriksia tai et välitä niistä, voit käyttää vihreitä oliiveja. Tai aurinkokuivattua tomaattia pikkupalasina. Jos pidät sinapin mausta, lisää sinappia enemmän. Ja ellei ole garam masalaa, ei sekään haittaa.
Tässä salaatissa käytettiin mustaa suolaa. Se antaa ruokaan hieman kananmunan makua. Sitäkään ei kuitenkaan tarvitse lähteä jahtaamaan, salaatissa on makuja kyllä. Tämä oli minulle yhden hengen hyvä ruoka-annos, joten harjoita tarvittaessa kertolaskua.
4 isohkoa
perunaa
1 avokado
2-3
lehtikaalin lehteä
2 rkl
sitruunanmehua
n. 2 rkl
tuoretta tilliä
2 tl
sinappia
2 tl pieniä
kapriksia
½ tl garam
masalaa tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
vajaa ½ tl
mustaa suolaa, ruusu- tai merisuolaa
2 rkl
punasipulisilppua ja/tai 1 valkosipulinkynsi murskattuna
Poista
lehtikaalinlehdistä kova keskiruoti ja revi lehdet suupalan kokoisiksi
paloiksi. Keitä potut ja höyrytä kaalinlehdet niiden yläpuolella höyrytysastiassa.
Halkaise
avokado, poista kivi ja kuopaise hedelmäliha ruokalusikalla lautaselle. Lisää
mausteet kapriksia, punasipulia ja tilliä lukuun ottamatta ja muussaa
haarukalla. Kuori ja paloittele potut ja sekoita niille kastike, lehtikaali,
kaprikset, sipuli ja tilli.
Aloitan taas 9.2. nettivalmennuksen. Jos haluat lisää virtaa arkeesi ja voida paremmin, valmennus voisi olla sinulle. Opit lisäämään raakaravintoa sekä myös kuumennettuja vegaaniaterioita ruokavalioosi ohjauksessani ja ryhmätsempillä. Mukaan kuuluu tässä kuussa ilmestyvä kirjani Hellattoman kokin elävä raakaravinto sekä henkilökohtainen valmennuskerta, jossa autan sinua pääsemään tavoitteisiisi ja neuvon sinua ruokapäiväkirjasi perusteella. Perehdy valmennustietoihin tästä:
http://hellatonkokki.blogspot.fi/2017/01/mea-salon-raakaravintovalmennus-netissa.html
http://hellatonkokki.blogspot.fi/2017/01/mea-salon-raakaravintovalmennus-netissa.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti