Päivi Kankaanpää on osallistunut useisiin valmennuksiini. Hän kertoo viime valmennuksen kuulumisistaan:
"Voin
paremmin ja vatsa tykkää jos syön gluteenitonta, vegaanista raakaravintoa.
Tosin valmennuksessa huomasin, että kun pääsääntöisesti syö hyvin, ei haittaa
jos hetkellisesti sortuu johonkin epäterveelliseen. Mean valmennuksen aikana
olen alkanut vierastaa liikaa makeutta ja aistin herkästi makeuden, joten
vähempikin riittää. Kävin työterveystarkastuksessa, ja hyvät veriarvot
innostavat minua entisestäänkin oikeaan suuntaan.
Diabetessukurasituksen
vuoksi pyrin vähentämään makean syöntiä, myös hedelmien, ja hyviin rasvoihin kiinnitän huomiota. Käytän ruoanlaitossa auringonkukan-, pellavan- ja
chiansiemeniä, pähkinöitä ja avokadoa. Juoksuharrastukseni on saanut uutta
puhtia juoksukoulusta. Harjoittelen sykkeen mukaan peruskestävyyttä ja
vauhtikestävyyttä ja odotan innolla seuraavaa tuntia.
Teen
päivittäin muutaman raakaruoan, esim. puuroa, raakapatoja ja salaatteja. Teen
välillä siemenistä ja pähkinöistä kastikkeita, levitteitä ja tahnoja. Aamuisin puristan usein mehun. Kuumennettua kasvisruokaa syön korkeintaan kerran päivässä. Mungpapuja idätän ja ikkunalla kasvaa herneenversoja, basilikaa, vehnänorasta ja vihanneskrassia. Olen alkanut lisätä enemmän ruokiini vihreää. Minulla on mm. kuivattua nokkosta, horsmaa ja lehtikaalia, ja vihreitä on pakastimessakin.
välillä siemenistä ja pähkinöistä kastikkeita, levitteitä ja tahnoja. Aamuisin puristan usein mehun. Kuumennettua kasvisruokaa syön korkeintaan kerran päivässä. Mungpapuja idätän ja ikkunalla kasvaa herneenversoja, basilikaa, vehnänorasta ja vihanneskrassia. Olen alkanut lisätä enemmän ruokiini vihreää. Minulla on mm. kuivattua nokkosta, horsmaa ja lehtikaalia, ja vihreitä on pakastimessakin.
Olet
onnistunut hyvin valmennuksessa. Henkilökohtainenkin valmennus vastasi
tarpeisiini. Kun alkaa vain muutamasta reseptistä opetella ruuan valmistusta,
siitä tulee tapa, eikä enää tarvitse koko ajan silmäillä ohjeita. Vie aikaa
opetella, että osaa varata kotiin oikeita aineksia, liotella, idättää jne.
Perinteinen ruuanlaitto on niin iskostunut takaraivoon, että muutos ei käy käden
käänteessä. Ympäristökään ei aina tue omia pyrkimyksiä. Onneksi muutosta on
tapahtunut kaupan ja ravintoloiden suhteen, niiden alkaa olla jo pakko vastata vegaanien toiveisiin. Valmennuksen Facebook-sivut olivat
myös hyvän tukena, sai nopeasti kysyttyä neuvoja akuutteihin asioihin.
Heinäkuun alussa käynnistyy näillä näkymin viimeinen valmennukseni. Jos olet kiinnostunut, mutta olet tähän asti siirtänyt mukaan tuloa, nyt kannattaa ilmoittautua. Tietoja täältä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti