Jos vaahto ei miellytä, voi mehustaa astiaan, josta vaahto ei valu mehun mukana. Vaahdon voi myös kuoria pinnalta. Kas saa glögimmän näköistä. Jos ei ole pakuria, voit kokeilla rooiboksella.
Tämä on astetta terveellisempää juotavaa kuin
tavan glögi. Pakurin kanssa sopivat monenlaiset mausteet ja muut
juomatkin. Usein keittelen pakuria kuivatun aronian kanssa, sekin
vaatii pitkän haudutusajan, sekä rooibosia. Ja jos hyllyssä on
jotain talviteetä, jossa on paljon kuivattuja kukkia,
sitruksenkuoria yms., nekin sopivat joukkoon. Jotkut keittävät
kahvinsa pakuriteehen. Haudukkeestahan oikeastaan on kysymys.
Normiglögeissä on tolkuttomasti
sokeria. Tässä juomassa makeuden tuo mehutettu omena ja appelsiini.
Makeutta voi halutessaan lisätä.
1 l vettä
muutama sokeripalan kokoinen
pakurikäävän pala tai jotain kaupan pakurivalmistetta
kanelitanko
2 cm:n pala inkivääriä
3 neilikkaa (pane enemmän jos tykkäät)
5 tähtianista
Kuumenna vesi. Hauduta sitä mausteiden
kanssa 15 min tai pidempään. Mehusta
5 omenaa
2 miel. luomuappelsiinia + 1/3
appelsiinin kuoresta
3 dl sulaneita aroniamarjoja
Jos haluat juoda kuumaa, kaada mehu
teehen ja kuumenna. Voit myös jättää juoman kuumentamatta. Jos
haluat hedelmät ja marjat raakana, anna teen jäähtyä lämpimäksi,
mehusta vasta sitten ja lisää teehen.
Joku voisi luulla, että pistän aina saman kuvan blogiin kun juon jotain punaista. Mutta kyllä tämä on tämän päivän (glögi)mehuni. Ja juuri saamamme tiedon mukaan en ollutkaan ensimmäinen pakuriglögin keksinyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti