Hyvää pääsiäistä! Minulle se on kristillinen juhla.
Muffien sijasta voit tehdä taikinasta ja sitruunatahnasta tortun.
Marketeista löytää leivonta- tai kuivahedelmäpuolelta valmista mantelijauhoa. Jos sellaista haluaa käyttää, on ekonomisempaa ostaa vajaan kilon pusseissa kuin pikku pussukoissa. Terveellisempää on käyttää kokonaisia manteleita/pähkinöitä/siemeniä, koska jauhaessa rasva härskiintyy pian. Kursseilla käytämme kuitenkin toisinaan valmista jauhoa ajan ja korviemme säästämiseksi. Tehosekoitin jauhaa pähkinöitä yms. helposti, mutta kun kurssilla on usea kone käynnissä samaan aikaan, meteli on infernaalinen. Valmis jauho on pelastus. Tahnaa jää yli, mutta ei liene vaikea saada käytetyksi. Voit vaikka makeuttaa sitä hieman lisää ja jäädyttää sen mehujääksi.
Voit toki käyttää myös kokonaisia manteleita tai vaihtaa ne cashewpähkinöihin tai vaikkapa auringonkukansiemeniin. Jauha ne kuiviltaan kuivassa tehosekoittimessa.
Muffipohjat
2½ dl mantelijauhoa
1½
dl kookoshiutaleita
3
rkl vaahterasiirappia TAI 1½ dl mieluiten vaaleita rusinoita
1½ tl manteliuutetta tai vaikka 1/3 tl kardemummaa
ripaus
hyvää suolaa
(hieman vettä)
Jos käytät rusinoita, on hyvä jos ehdit liottaa niitä muutaman tunnin. Saksi ne sitten silpuksi näin: kaada ne
juomalasiin, työnnä saksenkärjet sinne ja leikkele.
Jos et liota rusinoita, lisää aineksiin n. 1½ rkl vettä ja vaivaa kaikki ainekset yhteen käsin tai monitoimikoneessa, kunnes taikinaa voi muovata käsissä.
Lemon curd
1½
dl mantelijauhoa
0,75
dl vaahterasiirappia
1
miel. luomusitruunaa (mehu ja hienoksi raastettu kuori)
lisäksi vauvanruokapurkillinen makeuttamatonta mangososetta, joka ei siis kuulu lemon curd -ohjeeseen mutta se raikastaa värin
pistinpä muuten vielä kurkumajauhettakin väriä voimistamaan ehkä 1/3 tl
pistinpä muuten vielä kurkumajauhettakin väriä voimistamaan ehkä 1/3 tl
Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori hienolla terällä. Halkaise sitruuna ja purista mehu ja sekoita kaikki ainekset lusikalla yhteen tasaiseksi.
Pyörittele muffitaikinasta pingis- tai golfpallon kokoisia palloja. Litistä ne ja muovaile laakeiksi kupeiksi. Itse muovailen painelemalla niiden pohjaa lautasta vasten ja nostan niihin reunat. Reunat halkeilevat hieman, jolloin nipistän ne yhteen. Keramiikan harrastajille helppoa. Jos taikina on liian murumaista, voit lisätä siihen lusikallisen vettä.
Täytä kolot sitruunatahnalla ja koristele halutessasi hedelmäpaloilla, mintun- tai sitruunamelissanlehdillä, kookoshiutaleilla, kuivatuilla marjoilla tms.
Jos haluat tulla hienoon valmennusporukkaamme heti vapun jälkeen ja oppia lisäämään raakaravintoa omaan ruokavalioosi ja keventää syömisiäsi, tutustu infoon tästä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti