keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Verensokeri tasaiseksi raakaravinnolla

Riitta Tervonen - farmaseutti ja ravitsemusterapeutti - sai valmennuksen ja raakaravinnon avulla verensokerinsa tasaiseksi. Hiuksetkin alkoivat kasvaa raakaruoalla paremmin kuin vitamiinilisien avulla.

Riitta:
"Syön isoja raaka-aterioita, mutta silti ei ole ähky olo! Aiemmin pelkäsin verensokerin laskun aiheuttamaa huonoa oloa ja söin siksi usein. Tämä raakaruoka kuitenkin pitää verensokeritasoni tasaisena pitkään, joten ei tarvitse napostella koko ajan. Painokin putosi kolmisen kiloa! Aiemmalla ruokavaliolla paino ei pudonnut millään, ja oli turvonnut olo. Nyt olo on kevyt ja pyöräilen ylämäet aiempaa helpommin."

Riitta Tervonen oli syönyt pääasiassa raakaravintoa jo parisen vuotta ja vointi oli kohentunut. Homealtistuksesta johtunut limaisuuskin oli vähentynyt. Riitta kuitenkin valmisti ruokia aika yksipuolisesti ja kyllästyi välillä. Leipää ja maitotuotteita teki kovasti mieli, eikä hän saanut ylimääräisiä kiloja pysymään poissa. Painonhallinta oli hankaloitunut kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä. Riitta toivoi raakaruoanlaittoonsa vaihtelua ja pitkäjänteisyyttä. Farmaseuttina hän teki vuorotyötä ja halusi olla pirteämpi. Eväiden piti olla nopeasyöntisiä, koska ruokatauko oli vain 15 minuuttia. Liikuntaa Riitta harrasti monipuolisesti.

Valmennuksen myötä Riitta onnistui raaistamaan ruokavaliotaan ja sai toivomaansa apua.

"Jätin pois maitotuotteet, leivän sekä kahvin. Leivän jättäminen ruokavaliosta rauhoitti vatsaani muutamassa viikossa. Vatsa toimii 1-2 kertaa päivässä ja vatsassa ei enää ”kupli” samalla tavalla kuin ennen. Leivän jättäminen oli vaikein muutos. Olen tehnyt Hellaton kokki -kirjan pizzapohjan ohjeella tattarikrakkereita – niiden maku muistuttaa leipää. Nyt valmistan päivittäin puuroja, kasvimaitoja ja idätän sekä mehustan. Versojen ja oraiden kasvatusta opettelen. Aiemmin käytin hiusvitamiineja, mutta nyt olen huomannut hiusteni kasvavan paremmin kuin millään vitamiinilisällä konsanaan! Kurssi on ollut aivan mahtava. Jään odottelemaan Mean uutta elävän ravinnon kirjaa!"

Kun haluaa lisätä raakaravintoa omaan ruokavalioonsa, ei ole sama, miten sen tekee. Ruokien yhdistely, ateriarytmi, ruoka-aineiden valinta ja monet muut seikat vaikuttavat oloosi. Älä tee tarpeettomia virheitä, vaan tule mukaan 4.5. alkavaan nettivalmennusryhmään. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti