Aamun lämminvesituopillisen jälkeen tein tapani mukaan ison mehun. Tällä kertaa siinä oli iso kurkku, fenkoli, punajuuri, muutama porkkana, omena, mustakaalinlehtiä, muutama pieni kurkuma, pala inkivääriä, öljyliraus ja mustapippuria. Vettä tai yrttiteetä menee päivän mittaan nesteytykseen.
Ensimmäinen kiinteä ateriakin oli tuopissa. Siinä oli puoli tuntia vesikupillisessa lionneena
2 rkl chiansiemeniä
2 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
sekä
pieni kupillinen puolukkasurvosta
saman verran pakastemansikoita
n. 3/4 dl viime kesän kuivattua nokkosta rouheena
luomubanaani kuorineen, kovat päät poistettuina
1 tl klorellaa, en tottuneena maista sitä
vaniljaa
vähän vettä
vähän vettä
Tehosekoittimessa sekoitin siemeniä ja niiden nestettä lukuun ottamatta muut ainekset. Chiaa ja pellavaa sekoitin vain vähän aikaa, jotta chia pysyi sammakonkutumaisena. Näin puurosta tuli mukavan kiisselimäinen, tosin kiisseliä paksumpi.
Päivällissoffalle istuin iltaseitsemän aikoihin. Koska jääkaapissa on iso tilaa vievä keräkaali, nyt syödään kaalia lähes joka päivä. Sen lisäksi salaatissa on parsakaalia, avokado, tomaatti, oliiveja ja hapankaalia sekä kastikkeena munanmakuisen salaatin kastike täältä:
http://hellatonkokki.blogspot.fi/2015/03/jos-kirjan-voisi-syoda.html
Salaatin kanssa pari tattarista tehtyä kuivurikrakkeria, jonka päällä sitruunalla maustettua avokadoa.
Nälkä ei tänään enää tule, mutta saatan juoda pullollisen kombuchaa jos oikein mieli tekee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti