perjantai 3. heinäkuuta 2015

Panaanipopsikkelit

Joka on nähnyt somessa erään tietyn kuvan suklaakuorrutetuista banaanipopsikkeleista ei voi sitä unohtaa. Teksti oli englannista suomennettuna jotain siihen tapaan, että "Minua on kielletty vastedes valmistamasta mitään syötävää lapsia varten kouluun". Se lähtemätön kuva verkkokalvoillani minun täytyi kokeilla, voiko Facebookin kuvassa näkyvä tulos tulla vahingossa. Epäilin lavastusta.

Ei voinut, ja olen hieman pettynyt. Vaikka miten ähläsin sulan suklaan kanssa. Samanlaisia tuli kuin aiemminkin. Muutaman popscikkelin pidin kuitenkin parhaana jättää kuvasta pois...


Kuori esim. 3 banaania ja leikkaa poikittain kahtia. Työnnä halkaisupäästä sisään grilli- tai jäätelötikku. Jäädytä.

Valmista suklaa. Mikä tahansa suklaan ohje käynee. Minä tein tällä kertaa näistä aineksista:
1 dl kaakaomassaa
runsas ½ dl raakakookosöljyä
2 rkl carobjauhetta (ei välttämätön)
8 tippaa steviaa tai mielen mukaan muuta makeutusta
jotain vaniljaa maun mukaan
hippunen suolaa
suklaan voi myös maustaa esim. piparminttuöljyllä, lakritsijauheella, sitruksen raastetulla kuorella tai jollain muulla

Huom. Ei sokeria :o)
Raasta kaakaomassa karkealla terällä, niin se sulaa nopeasti. Sulata kaakaomassa ja kookosöljy kupissa vesihauteessa ja lisää samalla muut ainekset maustumaan. Anna jäähtyä vähän. Sitten hauska homma: valele banaanit suklaalla. Itse käytin ruokalusikkaa. Suklaa jähmettyy lähes saman tien. Suosittelen valelemaan toiseenkin kertaan, niin suklaakerroksesta tulee paksumpi. Kun suklaa on vielä vähän sulaa, voit pyöritellä popsikkelia kuivahedelmä- tai pähkinärouheessa, mutta ole nopea. Popsikkelit ovat tässä vaiheessa mukavaa syötävää, sillä kuuma suklaa on pehmentänyt niitä hieman pahimmasta kohmeestaan.

Joskus hampunsiemenissä pyöritellyt.


Toivokaamme lisää lämpimiä päiviä.