keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Keitto kuumuuteen tai koleuteen

Maukkaan tuorekeiton voit tarjota viilennettynä helteellä tai sitten kolealla säällä huoneenlämpöisenä tai hieman lämmitettynä. Monikäyttökeitto, kun juhannuksen säistä ei vielä tiedä. Alkukeitto tai ateria. Voi viedä mennessään jopa makeanmieliteon. Rouskuttele rauhassa.

Kotimaisia paprikoita saa jo. Hyvän maun lisäksi ne tuovat tähän keittoon makeutta ja intensiivistä väriä, joka ei ihan tule kuvassa esille. Chili ja sipulit tuovat keittoon kärkeä. Tuore tilli on olennainen osa keittoa. Silti voit vaihtaa sen esim. tuoreeseen basilikaan tai sitruunamelissaan. 

Taateleina toimivat parhaiten tuoreehkot he-vi-osaston kylmähyllystä löytyvät taatelit, ne myydään pahvirasioissa. Voit myös käyttää kuivattuja taateleita, mielellään ensin pehmeiksi liotettuina. Tai voit jättää taatelit pois, jos rajoitat ruoissasi makeita aineksia.

Ohje on yhteen isoon lautaselliseen. 

Makoisa keitto

3 keskikokoista tomaattia
paprika (ei vihreä)
1 rkl sitruunan- tai limetin mehua
3 aurinkokuivattua tomaattia
valkosipulin kynsi
1-2 rkl puna- tai keltasipulia 
2 tiukkaa rkl tuoretta tilliä
½ miel. tuore chil
2 pientä taatelia (poista kivet)
suolaa jos tarvitsee

päälle avokadoa, ituja tai versoja tms.

Pilko tomaatit (poista vihreä kanta), paprika, chili ja sipulit. Poista paprikasta ja chilistä siemenosa. Pane osa paprikasta syrjään keiton päälle lisättäväksi. Sekoita kaikki ainekset päällysaineksia lukuun ottamatta tehosekoittimessa tasaiseksi. Monitoimikone tai sauvavatkainkin käyvät. Tarkista maku ja lisäile tarvittaessa mausteita. Kaada lautaselle ja sattumat päälle.

Jos haluat innostua nopeasta kokkaamisesta ja voida energisesti lisäämällä raakaruokia ja kasviksia monipuolisesti ruokavalioosi, lähde mukaan nettivalmennukseeni. Se alkaa jo juhannukselta! Haluatko virkeimmän kesäsi, jonka jälkeen et halua palata entiseen? Voit tehdä juuri sen kokoisen ruokamuutoksen kuin itse haluat ja kesääsi sopii. Ohjaan sinua tekemään muutoksia turvallisesti, ja löydät omat uudet mieliruokasi. Lisätietoja, kertomuksia aiemmin mukana olleista - joista moni tulee ryhmään uudelleen ja uudelleen! - sekä ilmoittautumisohjeet täältä:
http://hellatonkokki.blogspot.com/2016/05/kesan-raakaravintovalmennus-2016.html
Pidä kiirettä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti