torstai 15. kesäkuuta 2017

Anu Ahonen: Raakailu antaa voimia!


Anu Ahosen tavoitteet toteutuivat viime nettivalmennuksessani. Lisäksi Anu innosti ryhmäläisiä - ja minua - lukuisilla kauniilla ruokakuvillaan. Anu keskittyi kurssilla muihin kuin makeisiin namusiin. Kiitos Anu mukanaolosta ja kuvista! 

Tällaista Anu kertoo kokemuksestaan:

"Onnistuin lisäämään terveellistä raaka- ja vegaaniruokaa koko perheemme ruokailuun. Maitotuotteet olen jättänyt tosi vähälle ja huomasin heti hengitysteiden limaisuuden vähentyneen! Lehmänmaitotuotteiden jättäminen/vähentäminen kävi helposti kurssilla.Mehustin oli hyvä ostos. Suuri rakkauteni vehnänorasmehu on ollut käytössä joka päivä. Ei ole oltu kipeitä, paitsi lapsilla oli vesirokko. Olen aina ollut kesken jättävää tyyppiä, mutta olen tehnyt mehuja ja erityyppisiä raakaruokia lähes joka päivä. 

(Oikealla tulossa vehnänorasmehua.)

Raakapuurosuosikkejani ovat kaura ja tattari. Lapsetkin tykkäävät! Haluan, että me vanhemmat olemme kunnossa lapsiakin ajatellen.
Tavoitteeni toteutuivat tosi mukavasti. Olen niin iloinen jokapäiväisestä mehustamisesta. Valmennus on ollut siinä juuri paikallaan innoittajana ja tukijana. Nyt kesällä käytän myös luonnonyrttejä niiden voimallisuuden, monipuolisuuden ja edullisuuden takia. Ikkunalautaviljelmät eli oraat, versot ja idut toimivat mukavasti.

Nautin yleensä paljon vihreää teetä, ja päätin kurssilla kokeilla teetöntä aikaa. Ero oli yllättävän intohimoton. Arvelen, että tällä voi olla tekemistä päivittäisen vehnänorasmehun nauttimisen kanssa. Ehkä se virkistää minua.
 
Olin tehnyt aiemmin monia valmennuksen aihepiiriin kuuluvia asioita ja tiesin ne mieluisiksi ja voimia antaviksi. Olen paljon kotona ja lasten kanssa nyt. Live-kurssille meneminen ei olisi onnistunut vauvan kanssa, mutta tämä nettikurssimuoto toimi hyvin.


Kaikki Mean mainitsemat kompastuskivetkin ovat tulleet tutuiksi, kuten väsyneenä uuvahtaminen tai minkä vain käsillä olevan syöminen nälkäisenä. Aamun veden juonti, mehu ja raakapuuro sujuvat kuitenkin jo rutiinilla, mistä olen iloinen. Lounaskin toimii. Raakailu antaa voimia! Myöhemmillä aterioilla syön usein lämmintä ruokaa.


Kirja on hyvä. Tykkään, että ei tarvitse aina avata nettiä, vaan on inspiroiva ja tukeva, konkreettinen opus saatavilla. Kuvaan itsekin ruokia ja kaunistan ympäristöäni. Facebook-ryhmä oli mukava tuki myös. Oli mukavaa seurata muiden ajatuksia ja tekemisiä. Kuten myös se, että Mea vastasi kysymyksiin ja kommentoi!"


Vasemmanpuoleisessa kuvassa aletaan tehdä raakatacoja. Kirjan kuva alhaalla oikealla.

Uusi nettikurssi alkaa 3.7. Anu on tulossa myös siihen. Jos haluat oppia itsellesi hyvät elävän raakaravinnon keittiörutiinit ja oppia kokoamaan hyviä aterioita sekä voimaan paremmin ja energisemmin, tule mukaan. Lisäät raakaravintoa ruokavalioosi juuri niin paljon kuin haluat. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus, sillä kyseessä on viimeinen valmennukseni! Lisätiedot täältä:

Hellattoman kokin elävä raakaravinto -kirjani on kaupoissa (Moreeni, 2017, 288 s.) Se sisältää elävän ravinnon perusteet sekä antaa paljon ohjausta ravitsemuksesta. Kirjassa on n. 180 reseptiä kuvineen. Kirjaa käytetään valmennuksessakin. 


Lisää Anun kuvia: