perjantai 16. tammikuuta 2015

Janssonin kiusaus raakana

Ei tässä tokikaan anjovista ole, vegaaniblogissa. Jotkut niin vegaanit kuin sekaanitkin ihmettelevät, miksi jotkut vegaanit haluavat syödä ruokaa, joka maistuu tai tuntuu suussa eläinraaka-ainepitoiselta ruoalta. Vastaus: vegaaniksi siirrytään usein eläinoikeussyistä, ei makujen takia. Saattaa jäädä kaipuu johonkin ruokaan. Tykkäsin joskus kovasti janssoninkiusauksesta. Oli hauskaa muokata mausta raakaversio. Ruoan rakenne onkin sitten rapea. Raaka kukkakaali on neutraali ottamaan vastaan monen makuisia kastikkeita. Tämä "janssonkastike" käy salaatinkastikkeeksi muillekin raaoille tai kypsennetyille kasviksille tai dipiksi.


1 annos
pieni kukkakaali hakattuna pienehköksi
pieni kourallinen pinaattia
(paprikaa paloiteltuna koristeeksi)

kastike

pieni avokado
1-2 rkl kapriksia (eivät ole raakoja)
2 tiukkaan puristettua rkl tuoretta tilliä
2-3 rkl hapankaalia
1 tl dijoninsinappia
3 pientä tuoretta taatelia kivet poistettuina (jos käytät kuivattuja, liota pari tuntia)
(lisää suolaa jos kaipaat, janssoninkiusaus on hyvin suolainen ruoka)
1 dl vettä tai sen verran kuin tehosekoitin toimiakseen tarvitsee

Halkaise avokado, poista kivi ja koverra ruokalusikalla sisus tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää hieman vettä tarvittaessa. Tarkista maku dippaamalla kastikkeeseen kukkakaalipalanen. Voit tehdä kastikkeesta voimakkaamman makuisen haluamaasi suuntaan. Kaavi kastike kasviksille ja sekoita.


Haluaisitko piristää talveasi lisäämällä helppotekoisten ja herkullisten kasvisruokien nauttimista ja etenkin raakaruokaa? Tarvitsetko lisää virtaa? Haluatko eroon ylimääräisestä kehon rasvasta? Parantaa vastustuskykyäsi? Elävän raakaravinnon avulla voi parantua monenlaisista vaivoista. Tule mukaan verkossa tapahtuvaan ryhmävalmennukseen, joka alkaa 12.2. Opastuksellani, resepteilläni ja ryhmän upealla tsempillä elämän mittaisten hyvien muutosten tekemisestä voi tulla kivaa ja helppoa. Lue lisää valmennuksesta ja aikaisempien ryhmäläisten kertomuksia. Monet tulevat ryhmään usean kerran, koska haluavat yhä uudelleen mukaan inspiroivaan hyvähenkiseen porukkaan!
http://hellatonkokki.blogspot.fi/2014/12/mea-salon-raakaravintovalmennus-netissa.html
Facebookissa info nimellä Raakaravintovalmennus helmikuu 2015.
Ilmoittaudu nyt,  mea.salo@netikka.fi