perjantai 28. elokuuta 2015

Mustaherukka-tattari-hirssi-kerrosraakapuuro

Mustaherukka on lempimarjojani, aromikas marja, joka sopii mielestäni kaikkien marjojen kanssa. Raakapuuron voi pakata lasipurkkiin kerroksittain ja ottaa evääksi. Ehkä kerrokset pysyvät paikallaan, tai puuro luo laukussa itsestään taidetta ja sekoittuu. Kansi vain hyvin kiinni niin ei sekoitu laukun sisällön kanssa. Jos lusikalla kauhoo puuroa pohjasta asti, saa marmoroinnin.


Jos tykkää maitorahkan rakenteesta ja jos muistan jostain 15 vuoden takaa oikein sen rakenteen, sen kaltaista saa luotua tattarista ja hirssistä. Hanki kokonaisia suurimoita, älä hiutaleita. Näin saat raakaruokaa, jossa on kaikki hyvä tallella. Tässä puurossa on hyvät aminohapot sekä mineraaleja ja vitamiineja. Marjoissa on valtavasti antioksidantteja. Mustaherukassa on paljon C-vitamiinia, mutta myös hyviä rasvahappoja. Viherrouheessa on mineraaleja, vitamiineja ja arvokasta lehtivihreää, jolla on terapeuttisia ominaisuuksia. Makeuttajana on kaliumpitoinen banaani. Ainesten suhteella ei ole niin väliä, tee makusi mukaan. Mustikat pehmentävät herukoiden kirpakkuutta. Banaanin sijasta voit käyttää kuivahedelmiä tai muita makeita hedelmiä tai steviaa.

1½ dl tattarisuurimoita
½ dl hirssisuurimoita
2 banaania
2 dl mustaherukoita
1 dl mustikoita 
pieni kourallinen villivihreää kuten esim. nokkosta tuoreena tai kuivattuna
tai viljeltyä vihreää kuten vihersalaattia tai pinaattia
kanelia, vaniljaa
vettä

Liota tattaria ja hirssiä yön yli. Tattarin voi idättääkin jos haluaa. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele hyvin. Valuta. Sekoita ne tehosekoittimessa ½  banaanin kanssa pienessä määrässä vettä. Voit lisätä vaniljaa tai kanelia. Kaada runsas puolet puurosta purkkiin tai isoon lasiin.

Lisää tehosekoittimeen jäljelle jääneen puuron joukkoon osa marjoista ja banaania ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos varovasti puuron päälle. Jätä osa marjoista kokonaisiksi lisättäväksi lopuksi puuron päälle ja kaada loput marjat sekoittimeen. Lisää banaani ja lehtivihreä ja sekoita tasaiseksi. Tämän seoksen voi myös maustaa aniksensiemenjauheella ja/tai lakritsijauheella. Lusikoi varovasti puuron päälle ja lisää lopuksi marjat.

Jos haluat lisää energiaa syksyyn sekä oppia tekemään paljon raakaruokia ja oppia tärkeitä asioita ravitsemuksesta ja tehdä itsellesi sopivan kokoisen ruokaremontin hyvässä kannustavassa porukassa, ilmoittaudu nettikurssille:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti