tiistai 11. elokuuta 2015

Suu mustaksi -pehmiks

Mustikoita syödään juuri nyt joka päivä, jotta pakkaseen mahtuisi muutakin.


Pehmiks on meankielellä lusikoitava raakavegaaninen marja-hedelmäsoseateria.

Makeutta voi pehmikseihin halutessaan vielä lisätä banaanista, kuivahedelmistä tai vaikka kaloritonta lisää steviasta. 

Kaikkiin aterioihin kannattaa sisällyttää lehtivihreää muodossa tai toisessa. Lehtivihreällä on terapeuttisia vaikutuksia ja vihreät kasvit sisältävät paljon mineraaleja, vitamiinejakin. Lehtivihanneksissa on myös runsaasti proteiineja, vaikkei niistä proteiininlähteinä jostain syystä koskaan puhutakaan. Rasvahappojakin on! Näitä molempia on myös hedelmissä ja marjoissa.

Suu mustaksi -pehmiks

mukillinen mustikkaa
kupillinen mansikkaa
1½ banaania
½ avokadoa
2 lehtikaalinlehteä
3 rkl villivihannesrouhetta (itse keräiltyjä ja kuivailtuja hyviksiä)
1 tl nokkosensiementä
1 tl klorellajauhetta (makeanveden levä)

Tehovekottimeen ja tasaiseksi. Joukkoon vielä runsaasti kokonaisia mustikoita hampaiden väliin tirskahtelemaan sekä rouhin mulperinmarjaa sekaan toffeerouheeksi.

Aloitan taas Raakaravinnon nettikurssin, johon voit tulla mukaan:
 http://hellatonkokki.blogspot.fi/2015/08/kk.html

Facebookissa kurssista myös infosivusto nimellä Raakaravintokurssi netissä, jonne lisäilen kuvia ja tekstejä.