tiistai 29. huhtikuuta 2014

Appelsiinitoffeeneliöt

Jaffakeksinen ja toffeemainen maku. Näitä on vaikea syödä vain yhtä kerralla. Ehkä on parempi tehdä isompi satsi. Taikinaa voi myös sellaisenaan levittää tortun tai kakun päälle tai nauttia hedelmien kanssa. Cashewpähkinöiden sijasta voi käyttää myös manteleita ja auringonkukansiemeniä, eikä varmaan pahaa tulisi pekaanipähkinöistäkään...

Ohje on tällä kertaa tehty tehosekoittimelle, eli passaa sellaiselle, jolla ei ole monitoimikonetta. Taikina on siis löysä, koska tehosekoitin ei pysty kovin jäykkää taikinaa työstämään. Jos sinulla taas on monitoimikone, liota taatelit vain appelsiininmehussa äläkä lisää vettä ollenkaan. Sekoita taikina monitoimikoneessa. Mitä vähänesteisempi taikina on, sitä nopeammin ruoka valmistuu kuivurissa.

Nopeiten neliöt kuivuvat, jos löydät tuoreita taateleita. Toimi silloin näin: poista taateleista kivet. Jauha cashewit tehosekoittimessa jauhoksi. Pane kulhoon kaikki ainekset äläkä lisää vettä. Puristele kämmenissäsi kaikki ainekset sekaisin tasaiseksi taikinaksi, niin myös taatelit soseutuvat. Levitä leivinpaperilla päällystetyille kuivurialustoille. Kuivata kuten tuonnempana neuvotaan.6 dl cashewpähkinöitä
2 dl kuivataateleita
1 miel. luomuappelsiinin mehu
2/3  tl appelsiininkuorta raastettuna
2/3 tl vaniljajauhetta
½ tl ruusu- eli himalanjasuolaa tai muuta hyvää suolaa
vettä

Pese appelsiini ja raasta 2/3 tl kuorta. Halkaise appelsiini ja purista mehu. Lisää mehuun taatelit ja vettä sen verran, että taatelit peittyvät. Liota taateleita ½ - 1 h.

Jauha kuivat pähkinät kuivassa tehosekoittimessa jauhoksi. Lisää muut ainekset, myös taatelin liotusmehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää vain sen verran vettä, kuin tehosekoitin vaatii toimiakseen.

Levitä seos 3-4 mm:n paksuiseksi. Kuivata kuivurissa muutama tunti ja leikkele ruuduiksi. Jatka kuivattamista, kunnes voit kääntää ruudut ylösalaisin eli kun irtoavat hyvin alustastaan. Jatka kuivattamista, kunnes neliöt ovat pehmeitä pikkuleipiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti