maanantai 14. huhtikuuta 2014

Maidoton pasha, passaako?

En ole koskaan perinteistä pashaa maistanut, mutta älköön sellainen estäkö reseptiikkaa tekemästä. Käsitykseni on, että maku olisi sitruun- ja vaniljainen, kunhan maitorahkan muikeus on taltutettu paljolla sokeriröykkiöllä.

                               Kumman rappimallin sinä valitsisit kotisi seinään?

3 dl cashewpähkinöitä tai kuorittuja manteleita tai mantelijauhetta
3 rkl chiansiemeniä + 1 dl vettä
2 dl miel. keltaisia rusinoita (esim. Punnitse & Säästä -kaupan jumborusinoita)
1 sitruunan mehu
3/4 tl miel. luomusitruunan kuorta raastettuna
vajaa 1 tl psylliumjauhetta (marketin leivontaosastolta pikkupurkissa, hyytelöittää)
3/4 tl vaniljajauhetta 
hyppysellinen ruusu- tai muuta hyvää suolaa
1 dl vettä
koristeluun ja tarjoiluun hedelmäpaloja tai marjoja


Tässä tämänvuotinen (2015) mantelitorni.

Sekoita chiansiemenet 1 dl:aan vettä ja sekoita hyvin. Sekoita 5 min:n kuluttua uudelleen, jotta mahdolliset möykyt hajoavat. 
 
Jauha cashewpähkinät tai mantelit tehosekoittimessa. Lisää chiansiemeniä ja psylliumia lukuun ottamatta muut ainekset sekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää chiansiemenet nesteineen sekä psyllium ja sekoita nopeasti. 
 
Vuoraa muovikelmulla astia, jota käytät pashan muottina. Kaavi pasha muottiin. Jähmetytä kylmässä muutama tunti. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista varovasti astia sekä kelmu. Koristele esim. ananaspaloilla ja tyrnimarjoilla (kaupan pakastealtaasta) ja tarjoa hedelmäsalaatin kera tai lusikoi halkaistuille banaaniviipaleille.


Haluatko lisätä raakaravinnon käyttöä ja elinvoimaasi? Vapun jälkeen aloitan netissä valmennuksen Hehkua kesään, jossa voit olla mukana, asutpa missä hyvänsä. Tutustua voit täällä: http://hellatonkokki.blogspot.fi/2015/03/j.html