keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskranssi

Minusta paras kranssi on syötävä kranssi. Ilman muottiakin ruoan toki voi tehdä, tai jonkinlainen kuivakakkuvuokakin voi olla sopiva.Jos tekee isommalle porukalle, niin on parempi tehdä koko kranssi kaksinkertaisella annoksella kukkakaalimurusta ja tarjota kaksinkertainen pähkinäannos eri astiasta. Tässä pähkinäseos - pähkinän sijasta voi käyttää kokonaan auringonkukansiemeniä - on kukkakaalin alla.  Monitoimikone tai jonkinlainen haketin tarpeellinen. Muottini oli n. 1½-litrainen. Muotin voi vuorata kelmulla, jolloin kranssi on helpompi irrottaa muotista. 

Kuvassa pähkinäseos on alla ja kukkakaali päällä. Yhtä hyvin voi tehdä toisin päin. Se jonka ladot ensin muottiin, tulee näkyviin päällimmäisenä.


  
Kukkakaalicouscous   
Tämä on mieto. Jos haluat enemmän makua, voit lisätä mausteita, oliiviviipaleita, ananaspaloja tai kapriksia (viimemainitut eivät ole raakoja)

kukkakaali
1 dl hapankaalia
10 cm:n pätkä purjoa renkaina
1 tl kurkumaa jos haluaa keltaista väriä
1½ tl jeeraa
(yrttimausteita)

Jauha ainekset muruksi monitoimikoneessa. Pakkaa seos tiiviisti muottiin.

Pähkinämassa
1½ liotettuja auringonkukansiemeniä
2 dl liotettuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
1 dl aurinkokuivattua tomaattia paloina
(1-2 valkosipulinkynttä)
1 kuivattu taateli
1 tl ruusu- eli roseepippuria
1 tl chilimaustetta
1 rkl sipulijauhetta
(muita mausteita kuten basilikaa, timjamia, jeeraa, korianteria)
jos kaipaat lisää suolaisuutta, lisää soijakastiketta tai suolaa

Valuta liotusvedet pois ja huuhtele siemenet ja pähkinät. Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa. Tulos ei tarvitse olla aivan sileää.  

Painele seos tiiviisti muottiin kukkakaalin päälle. Paina muotin päälle tarjoilulautanen ylösalaisin ja käännä kranssi ylösalaisin eli oikein päin. Irrota muotti varovasti. Täytin renkaan tomaateilla, paprikalla, salaatilla, iduilla ja tillillä ja puristin päälle vähän viinietikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti