keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Raakapiparit

Raakapipareista tulee ehkä mieleen piparitaikina. Nämä raakapiparitkin voi pyöritellä taikinana namusiksi. Kannattaa kuitenkin kokeilla myös kuivattamista. Kävin tarkistamassa, että ainakin MinniMannissa myydään edelleen kuivureita, vaikka sieni- ja marjakausi on ohi. Raakaruoka rulaa niin, että ymmärtävät pitää kuivureita saatavilla ympäri vuoden. Ei kuivurin tarvitse olla kallis.


2 dl manteleita
3/4 dl kookoshiutaleita
½ dl pellavansiemeniä
2 rkl kookosjauhoa
1 dl tuoreehkoja taateleita, poista kivet
1 rkl vaahterasiirappia
2 tl kanelia
1½ tl inkivääriä
1/3 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
hyppysellinen suolaa


Tähän kuvan versioon lisäsin myös porkkanaa. Väri on kiva. Porkkanapiparit jäivät pehmeähköiksi.

Jauha tehosekoittimessa mantelit ja pellavansiemenet.

Tuoreehkoja taateleita löytää he-vi-osaston kylmähyllyltä pahvirasiassa. Poista kivet. Voit käyttää myös kuivattuja taateleita, mutta tuoreemmista tulee helpommin tasainen tulos.


Sekoita monitoimikoneessa kaikki ainekset tasaiseksi. Jos ei ole monitoimikonetta, ei haittaa, jos käytät tuoreehkoja taateleita. Voit vaivata taikinan myös käsin. Tarkista maku.

Voit tehdä näistä tuorenameja tai sitten pipareita: Kauli leivinpapereiden välissä 2 mm:n paksuiseksi levyksi, tee muotilla pipareita ja kuivata leivinpaperilla päällystetyllä kuivurilevyllä kuivurissa. Näistä ei tule ihan saman rapeita kuin sokeripipareista tulee uunissa. Säilytä tiiviisti suljetussa tölkissä.

Tammikuussa ilmestyy uusi kirjani Hellattoman kokin elävä raakaravinto. Kuvassa on myös suklaapatukoita, lanttukeksejä, porkkana- ja lanttuskonsseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti