keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Vegaaninen "munasalaatti"

Miten olisi jouluna tai uutena vuotena? Musta suola antaa ruokaan hämmästyttävästi munan makua, jota muut maut tukevat. Suolaa täytyy olla riittävästi. Sitä saa luomu- ja ekokaupoista. Annos on yhden henkilön ateria, joten moninkertaista annos tarvittaessa.


kastike
1 avokado
½ tl mustaa suolaa
2 rkl oluthiivaa
2 rkl sitruunan mehua
2 tl dijonsinappia
½ tl sipulijauhetta
½ tl curryä
(1/3 tl sellerinsiemeniä)
¼ tl mustapippuria
3/4 dl vettä tai sen verran kuin tehosekoitin tarvitsee, 
mutta voi tehdä myös vauvavatkaimella

Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmä tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada astiaan ja sekoita siihen alla olevia aineksia.

Tässä munasalaatissa oli 
1 dl keitettyjä kikherneitä 
1½ sellerinvartta pilkottuna
muutama haarukallinen retiisinversoja, toivat topi kärkeä
tilliä

Voit myös käyttää esim. ituja, hapankaalia, pilkottua paprikaa, tomaattia, kurkkua, fenkolia, kesäkurpitsaa, persiljaa yms.

Hellaton kokki löytyy nyt Facebookistakin.

Tämä ja noin 150 muuta reseptiä on tammikuussa ilmestyvässä kirjassani Hellattoman kokin elävä raakaravinto (Moreeni kustannus), josta paisui lähes 300-sivuinen. Paljon tietoa ravitsemuksesta, paljon seikkaperäistä tietoa ja ohjausta raa’asta ja erityisesti elävästä ravinnosta, pitkä seikkaperäinen luku idätyksestä, hyvä perehdytys kuivattamiseen ja paljon muuta. Ruokavaliomuutoksia voi tehdä monella tavalla omasta kiinnostuksesta ja mieltymyksistä riippuen. Kirjassa on ihmisten kertomuksia siitä, miten elävä ravinto on auttanut heitä. Useat heistä ovat tuttuja Elävä raakaravinto ry -yhdistyksessämme. Tätä voisi vaikka toivoa joulupukilta jälkitoimituksena!


 Lue, miten saat ruoasta tarvitsemasi ravintoaineet. Ruoka on kuitenkin paljon muutakin kuin ravintoaineita. Suuri osa kirjan resepteistä on helposti toteutettavissa. Voit laittaa tilakkapihvejä, lindströminpihvejä, muusia, jukurttia, fiiliä, lakuja, leivoksia, jäätelöitä. Eli kaikkea puurosta pitsaan ja karkeista kakkuihin. Kuivureita saa nykyään ostettua muutamalla kympillä läpi vuoden, joten voit tehdä sipsejä, napsuja ja kuivurikarkkeja. Kaikki reseptit ovat vegaanisia eli täysin kasviperäisiä sekä gluteenittomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti