torstai 29. joulukuuta 2016

Vegaaninen munakokkeli



Uutta vuotta lähestytään, mutta vielä on jouluisia astioita käytössä. "Kokkeli" on monipuolinen ja täyteläinen lohtu-/mukavuusoloruoka. Keho hyödyntää kurkuman hyvät ominaisuudet täydemmin ruoasta, jossa on myös rasvaa ja mustapippuria. Jos valitset käyttää suolana mustaa suolaa - kala namak - kokkeli maistuu enemmänkin munalta, koska musta suola sisältää rikkiä. Kokkelia voit

- levittää paahdetun leivän tai krakkerin päälle

- kauhoa porkkanaviipaleisiin, selleritankoihin tai kaalipaloihin

- sekoittaa paksuksi kastikkeeksi pikkupaloiksi ja murusiksi pilkottuun kukkakaaliin.

2 dl manteleita, cashewpähkinöitä tai valmista mantelijauhoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oluthiivaa tai ravintohiivahiutaleita
1 tl kurkumaa

valkosipulinkynsi murskattuna
mustapippuria
vettä
suolaa maun mukaan


Jauha kuivat mantelit tai cashewpähkinät tehosekoittimessa jauhoksi. Pane ainekset kulhoon ja lisää aluksi ½ dl vettä ja sekoita lusikalla. Lisää sitten sen verran vettä, että saat haluamasi paksuisen levitettävän tai kukkakaalimuruihin sekoitettavan tuloksen.