torstai 8. joulukuuta 2016

Maailman helpoimmat marmeladit

Tämä marmeladi sisältää kaikki maut mitä marmeladilta voi toivoa, ja enemmän. Kuivattelin kiiviviipaleita pari vuotta sitten. Niitä mutustellessani aistini kertoivat, että tuloksena oli marmeladi. Hieman ksylitolisokeria rouskeeksi ja kirpeyttä lempeyttämään, eikä mitään puutu.


Kuori kasa kiivejä, leikkele 3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi, pistä leivinpaperilla peitetyille kuivurialustoille ja kuivata kuivurissa aamusta iltaan tai niin kauan, kunnes tulos on hyvä. Viipaleet ovat päältä kuivia ja sisältä marmeladimaisia. Tällaisenaan ne eivät ole täysin kuivia, joten ne eivät edes teoriassa säilyisi pitkään. Jos jatkat kuivattamista, saat toffeisempaa tulosta, hyvää sekin.


Yläkuvan marmeladi on tehty keltaisista kiiveistä. Kuivattu kiivi on kirpeää, mutta varsinaisia sitruunapommeja saat, jos tirautat viipaleille ennen kuivatusta sitruunamehua. Nämä vihreät kiivit on viipaloitu pitkin päin:


Kannattaa kuivatella iso satsi kerralla, sillä hyvin nestepitoisena kiivi menee pieneksi. Sanoisin, että jos pitää marmeladista, kiivimarmeladi riittää syyksi hankkia kuivuri. Niitä saa muutamalla kympilläkin.

Hellaton kokki on nyt myös Facebookissa.
https://www.facebook.com/Hellaton-kokki