tiistai 20. toukokuuta 2014

Krakkeripuuro

Joskus ei ole muistanut liottaa tai idättää seuraavan aamun puuroaineksia. Silloin nopean tuorepuuron saa pellavan- ja chiansiemenistä, joita ei tarvitse puolta tuntia kauempaa liottaa. Voi myös käyttää hampunsiemeniä, joita ei ole tarpeen liottaa ollenkaan. Jos käytössä on kuivuri ja kaapissa on neutraalin makuisia krakkereita, on toinenkin tapa.

Kutsun tattaria epäviljaksi. Tattari on vähärasvaisempaa kuin edellämainitut siemenet, joten teen puuroni mielelläni tattarista ja käytän ruoissa siemeniä lisänä.


Krakkerit ovat oikeastaan kuivattua puuroa palasina, no, usein yrteillä maustettua. Kokemus osoittaa, että krakkerit voivat olla jopa hieman maustettuja, eikä niiden maku tule marjapuuron läpi. Minulla oli krakkereita, joita olin maustanut vähän basilikalla ja valkosipulilla. Täydestä meni.

Tällä kertaa tein puuron näistä:

2 banaania
mukillinen mustikoita
½ dl puolukkasurvosta
pari tattarikrakkeria, kraksuissa vähän myös pellavaa
pieni kourallinen horsmanversoja
2 rkl rouhittuja kuorellisia hampunsiemeniä (hyvät omegat)
litran nokkosteeannoksesta jääneet nokkoset
vaniljaa
D-vitamiinitippoja

Vettä en tarvinnut kun tehosekoitin kaiken sileäksi. Maistui marjapuurolta, eikä omaan suuhuni yhtään vihreältäkään. Päälle olisi voinut palastella kokonaisen krakkerinkin, koska välillä on mukava syödä pureskeltavaa puuroa. Tällä jaksaa pitkään.

Idätettyä tai liotettua tattaria voi myös kuivata kuivurissa ihan siltään. Kuivatut tattarit voi myös jauhaa tehosekoittimessa jauhoksi, jolloin ne ovat vieläkin helpompi ja nopeampi puuroaines.

Enemmän tattaripuuroreseptejä täältä:
http://hellatonkokki.blogspot.fi/2014/01/raakapuuroa-tattarista.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti