lauantai 3. toukokuuta 2014

Kukkakaalicurry ja kukkakaalikarkki

Kukkakaali taipuu moneksi raakakeittiössä. Kukkakaali on minulle sitä mitä monelle muulle on peruna tai pasta, tai vielä enemmän, koska teen siitä karkkiakin.

Curryn voi tehdä ilman kuivuriakin eli vain marinoida kasvikset ja syödä pois. Näin se on terveellisintäkin. Kuivuri kuitenkin tekee tästä mukavuusruokaa eli kuin paistettua. Varsinkin sienet "paistuvat" herkullisiksi. Perusaineksina olen tässä käyttänyt kukkiksen ja sienten lisäksi paprikaa. Voit kuitenkin tehdä ruoan pelkästä kukkakaalista ja marinadista tai vaihdella aineksia. Kukkakaali on hyvin nestepitoista, joten jos käytät kuivuria, ruoka menee pieneksi.

Jos et käytä kuivuria, tee marinadia vähän enemmän.

Olen tehnyt marinadiannoksen reseptiin vähän isompana kuin mitä itse käytin. Minulle riittää vähempikin maustaminen. Minulle tämä on sormisyötävää lukemisen parissa.


litra kukkakaalipaloja eli pienehkö kukkakaali
mukillinen herkkusieniä viipaloituna
paprika suikaloituna

Marinadi

2 tl curryä
1½ tl kurkumaa
½ sitruunan mehu
2 rkl öljyä
1½ rkl miel. gluteenitonta soijakastiketta tai ½ tl hyvää suolaa
(chiliä ja sipulijauhetta)

Sekoita marinadiainekset keskenään. Sekoita marinadi hyvin kasviksiin. Itse kuivatan paprikasuikaleet erikseen ilman marinadia. Kuivata kasviksia esim. 4 h. On makuasia, miten kauan haluat kuivattaa. Maut tiivistyvät pidempään kuivatettaessa.


Kukkislakukarkki

Pikanami ilman koneita syntyy näin: Pilko kukkakaalia pieniksi suupaloiksi. Sekoita niihin lakritsijauhetta (luomu- ja ekokaupat) ja anisjauhetta (myös jotkut isot marketit) tai jompaakumpaa näistä. Makeuta vaahterasiirapilla. Ei maistu kukkakaalilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti