tiistai 17. kesäkuuta 2014

Qahvi herkuttelujuomaksi tai kahvista vieroittautumiseen

Jos kahvia tai muuta kofeiinijuomaa haluaa juoda siksi, että se hetkellisesti piristää, saa energiaa runsaiden ravintoaineiden kanssa tästäkin juomasta.


Qahvi sisältää mm. B-vitamiineja, paljon mineraaleja kuten esim. rautaa, kalsiumia ja sinkkiä ja on täydellinen proteiininlähde.

Kahvihan on stimulantti. Se tarkoittaa, että se potkaisee hetkeksi mutta vastaavasti ryövää kehosta ravinteita ja voimia. Qahviksi ristimäni juoma sen sijaan on hyvä palautusjuoma tai pieni ateria. Ravinteellisesti sen arvokkain osa on kinoa tai kvinoa tai quinoa, miten sen haluaakin kirjoittaa. Voit tehdä juoman ilman kinoaakin, käytät vain sen sijasta mantelia. Kinoa on epävilja ja sitä saa marketista. Epäviljaksi sanon viljan kaltaisia siemeniä, jotka ovat gluteenittomia. Voit käyttää kinoaa liottamalla sen. Itse idätän kinoan. Idätysohjeen annan tuonnempana, tai löydät sen netistä.

Kaikkia aineksia et tarvitse. Käytä niitä joita löytyy. Superruokajauheita kuten macaa ja ashwagandhaa löytyy eko- ja luomukaupoista, samoin carobjauhetta. Macassa on maltainen macu, mutta ashwagandha on kitkerää, kuten kahvikin on. Näiden sanotaan antavan energiaa. Cayennen paikalla voit käyttää tuoretta chilinpätkää.½ dl jauhettua mantelia tai yön yli liotettuja kokonaisia manteleita
½ - 1 dl kokonaista kinoaa 3-8 h liotettuna
3 pientä tuoretta taatelia tai 1-2 isoa tai 4 kuivattua tai maun mukaan
2 tl carobjauhetta
1 tl ashwagandhaa
½ tl macaa
1/3 tl kanelia
ripaus inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus kurkumaa
ripaus hyvää suolaa
pöhäys cayennea
vaniljaa
3 dl hyvin lämmintä vettä tai pakuriteetä

Sekoita tehosekoittimessa ainekset suurella nopeudella hyvin.


Nyt alan tehdä blogausta kasvispitoisesta juhannustarjoilusta. Oota vähän.