sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lakkakukko

Tämä käy sillekin joka ei halua syödä kalakukkoa tai muita eläimiä. Siis heti mulle nyt!Selailin kirjastossa Kirsti Eskelisen kirjaa Ihanat marjat (Gummerus) ja pöllin tämän sieltä. Jos ei ole lakkoja, niin varmasti muita hetelmiä voi käyttää kuten nektariineja ja appelsiineja. Eikä tarvitse olla oranssejakaan, joten kaikella kotona olevalla hedelmä-marja-aineksella voi tehdä kukon, mutta ananas on oleellinen kuten näkyy.


Muutamalla sanalla kerron miten kukko on rakennoitu. Ananas halki, koverretaan sisus pois. Paloitellaan ananas takaisin sisälle ja lisätään lakkoja. Katkaistaan panaani ja pistetään paikoilleen. Tässä pitää vähän tasapainoilla että saa leikatuksi sellaiseksi joka pysyy pystyssä. Minun kukostani taisi tulla vähän joutsenenomainen. Ohjeessa neuvotaan keittämään porkkana ja leikkaamaan siitä heltta ja nokka, mutta minä leikkelin tuoreesta. Silmiksi painetaan ruusu- eli rosépippurit.

Ohjeessa neuvotaan, että päälle voi nostaa sulamaan jäätelöpallon. Ja kaverille voi tehdä toisesta puolikkaasta toisen kukon. Eikös aikamoinen tarjottava olisi myös lastenkutsuissa!

Annanpa tässä omien inkiväärihedelmieni kastikkeen ohjeen. Se maistuu hedelmien kuin hedelmien kanssa.
Ohje on myös Hellattoman kokin raa'assa namikirjassa. Kannattaisi ehkä hankkia se jos ei vielä ole. Kaikkea kakuista karkkeihin ja jäätelöidenkin ohjeita vaikka miten, eikä tarvitse jäätelökonettakaan.

Inkiväärihedelmät
N. puoleen litraan hedelmiä tämä kastike.
2 tl inkivääriä raastettuna
2 rkl vaahterasiirappia, mutta se ei ole raakaa, ja sen sijasta voi myös käyttää hippusen steviaa
1/4 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään, kääntele varovasti hedelmiin ja siirrä jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi jos on aikaa.


Kaverinsa voi yllättää myös kukkohenkisellä kampauksella: ajele tukka pois mutta jätä otsatukka. Pesaise se ja pöyhi kosteana pystyyn. Jos on jäykkää materiaalia kuten tässä niin ei tarvita pystytysmyrkkyjä.
Mun biisejä ei ole vielä suuri maailma löytänyt. Voisi olla kivaa olla rokkikukkona. Sukupuolesta viis.